firstly..
kayy. korg kene beli lada hitam ni laa..
Second,
korg kene tumbuk lada hitam tadi + garam sikit.. agak2 kay ..
Third,
Haa, cenggini la hasilnya.
Then korg ley la makan ngn nasi..
Tabur kat ats nasi cmtu, makan la ngn ikan ke apaa. tp makan cmni time xde lauk yg menarik laa.
kalo makan ngn ayam masak merah ke,apa ke xngam/xmasuk laa.Sesuai dimakan ngn ikan goreng,ikan masin,ikan pekasam.. *makan ngn nasi panas2 tau*
#act lada hitam yg kt lam pic tu agak kasar, tumbuk smpai lagi halus kay
Kayy. itu saja.. Saja la mau share ngn korg. Tataa..
Thanks sudi jenguk my blog :)
Syg korg tauu..
*INFO PASAL KEBAIKAN LADA HITAM
Lada Hitam
Kelebihan lada hitam ternyata bukan hanya membuat makanan kita jadi lebih nikmat, tetapi juga meningkatkan kemampuan tubuh untuk mencerna dan menyerap nutrisi.
Bahan yang menyebabkan rasa pedas pada lada hitam ialah piperine yang memberikan makanan kita bertambah lazat. Selainn itu, Piperine dapat meningkatkan metabolisme lemak hingga 8 peratus lebih cepat, bahkan beberapa jam setelah kita menikmatinya. Pilihlah lada hitam yang berkualiti kerana konsentrasipiperinenya masih sangat banyak.
No comments:
Post a Comment